Om TAWI

TAWI utvecklar kompletta lösningar för lättare och säkrare lyft. Det betyder att vi på TAWI levererar helhetslösningar med allt från traverssystem, telfer, vakuumlyftar och lyftvagnar till installation och service. Vi utvecklar och tillverkar alla våra produkter själva och har en stab av skickliga ingenjörer som tillsammans med våra duktiga montörer utvecklar och tillverkar skräddarsydda produkter efter kundernas behov. Våra kunder återfinns inom allt från små och medelstora företag till stora internationella tillverkande industrier.

TAWI är ett etablerat varumärke med lång erfarenhet inom branschen. Vi har ett brett sortiment av standardlösningar och vi skräddarsyr även våra produkter efter kundernas specifika behov. Vi är medvetna om att arbetsplatser ser olika ut och därmed kräver olika lösningar. TAWI lyftutrustning används framgångsrikt inom många olika industrier och branscher så som till exempel livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, träindustrin och fordonsindustrin.

Våra produkter är ergonomiskt utformade för att minska belastningen på ryggar, axlar och knän samtidigt som de bidrar till att skapa en säkrare och effektivare godshantering. Med TAWI produkter är det enkelt att lyfta, flytta, tilta och rotera laster i alla tänkbara miljöer. Förbättrad ergonomi och ökad effektivisering bidrar också till minskade kostnader för våra kunder.

Alla våra produkter utvecklas och tillverkas i Kungsbacka, Sverige. Idag är vi ca 50 medarbetare i Sverige med huvudkontor i Kungsbacka och säljkontor i Täby. Produkterna exporteras till hela världen genom våra dotterbolag i USA, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Danmark samt genom våra distributörer i ett 50-tal länder. Vårt globala kontaktnät bidrar till att vi kan leverera god service och bred kunskap om våra produkter till kunder över stora delar av världen.

Vi på TAWI är stolta över att vara en av branschens mest kompletta leverantör av lösningar för lättare lyft.

Vår historia

TAWI har en gammal historia. Företaget inregistrerades 1923 som Aktiebolaget Tage Wiberg. Det var ursprungligen ett tillverkande bolag inom stålindustrin, men mellan 1930-talet och 1970-talet var det agentverksamhet som gällde. Områdena var många, men produkter för bil och skeppsindustrin var de stora. 1989 köptes Convacor AB som var tillverkare av den ursprungliga vakuumlyften, VacuMyggan, och några år därefter köptes även företagen Protema lyftvagnar och Lyftman lättraverssystem. All verksamhet koncentrerades till Kungsbacka och en utlandsexpansion påbörjades.

TAWI är idag en marknadsledare inom lätta lyft och kan erbjuda helhetslösningar för alla typer av industrier. Vi har dotterbolag i USA, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Danmark. Därutöver har vi distributörer i ett femtiotal länder. Vi fortsätter att utveckla ergonomiska lyftlösningar som kan bidra till bättre arbetsmiljö, ökad effektivisering och minskade kostnader för våra kunder världen över.